"Хочу к своим": українські спецслужби запустили проєкт, який сприятиме поверненню українців з російської неволі

25 липня Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими разом з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України,  Службою безпеки України та Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини презентував спільний державний проєкт – «Хочу к своим».

Першою і головною ціллю проєкту є оприлюднення інформації про засуджених російських агентів, зрадників і колаборантів, що співпрацювали або допомагали російським окупаційним силам у війні проти України. Зазначена інформація буде публікуватися на сайті проєкту – https://hochuksvoim.com. Ці громадяни дали згоду і можуть бути обміняні на українських громадян, які перебувають у російському полоні.

Друга ціль – через спеціальну форму на сайті дати можливість громадянам України, які з тої чи іншої причини досі співпрацюють з ворогом, припинити таку діяльність на визначених умовах.

Третя ціль – також через спеціальну форму на сайті дати можливість громадянам України, які мають якусь інформацію про діяльність ворожих агентів, поділитися нею з проєктом.

Четверта ціль – також через спеціальну форму на сайті допомогти громадянам, які бажають виїхати з України до росії. Збір заявок з даної форми координують представники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, що в подальшому, використовуючи отриману інформацію, працюватимуть над поверненням цивільних українців додому. 

Як досягатимуться поставлені цілі:

1. На сайті проєкту постійно публікуватиметься інформація про засуджених російських агентів, зрадників і колаборантів, що погодилися на обмін до рф. 

2. Паралельно Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими, ГУРом, СБУ та Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини вестиметься постійна спільна інформаційна кампанія, щоб показати українському суспільству до чого призводить співпраця з ворогом; 

Завдяки інформаційній кампанії громадяни дізнаються:

1. Про можливість припинити співпрацю з ворогом на визначених умовах;

2. Як повідомити правоохоронців про ворожих агентів в своєму оточенні, щоб запобігти подальшим злочинам.

У ході пресконференції спікери закликали всіх небайдужих громадян України активно долучатися до співпраці з проєктом.

 

FB Twitter 

Останні новини